Zeilboot “Alegria”

 


Onze boot Alegria is een Island Packet 380, bouwnummer 069 gebouwd in2000, bij de Amerikaanse werf van Bob Johnson in Florida.

 

12.06 m. lang, 4.01 m breed en is een langkieler, met 1,50 m. diepgang

De boot heeft een salon en twee slaaphutten, goed uitgeruste kombuis en een comfortabele badkamer. Maximaal kunnen er 7 mensen slapen.

De boot is uitgerust met marifoon, korte en middengolf radiozender en ontvanger, radar, navtex, radartransponder en EPIRB (een radionoodpositiezender via de satelliet), electronische zeekaartplotter met geíntegreerdeen GPS ontvanger.

Via de kortegolf radio is er op de laptop een programma om weerkaarten en e-mails op te vragen (en de laatste ook te versturen).

Voor de veiligheid is er zelfopblaasbaar vlot met nooduitrusting, MOB boeien met licht en joon.

Voor verbinding naar de wal is er een dinghy met buitenboord motor en hebben we twee opvouwbare fietsen. De dinghy hangt in davits. Voor contact tusse dinghy en boot is er een handheld VHF radio.

Verder is er een reddinglijn.

We hebben meertrossen, sleeptros en twee ankers met 50 meter ketting en eenmaal 50 meter lijn en eenmaal met honderd meter lijn.

Verder hebben we een hoofdzeil, kotterzeil en reacher (grote genua). Ook is een assymmetrische spinnaker aan boord. Het kotterzeil is uitgerust als stormzeil.

De motor is een 60pk Yanmar 4 cylinder diesel, waarmee we 7 knopen kunnen lopen.

We hebben aangehangen roer met hak, een driblads schroef en een elektrische boegschroef. De hoofdmotor heeft een extra zware dynamo en voorts hebben we 3 zonnepanelen, waarvan de kleinste bij lang stilliggen de startaccu bijhoudt.Meestal varen we samen met onze bootsman Tobias, een Parson Russel van nu al weer 9 jaar.

We hebben de boot sinds 2005, nadat we mochten ophouden met werken.

In 2005 zijn we rond het Verenigd Koninkrijk gevaren, waarbij West Schotland een belevinis was. In 2006 zijn we van Bretagne naar de Algarve gevaren.

In 2007 zijn we door pech in de Algarve gebleven tot augustus en na de plaatsing van de nieuwe mast zijn we van de Guadiana naar de Middellandse Zee kust van Marokko en terug gezeild. (Vanaf december zijn we door dezelfde pech in de Algarve gaan wonen).

Van onze reizen hebben we tot nu toe verslag gedaan via onze website. Deze gaat binnenkort van het web.Alle beelden en verhalen zijn in ons bezit, dus als jullie nog fotoos willen ontvangen, laat het ons weten.

We vonden de website een beetje eenrichtingworden en hopen dit met een weblog te doorbreken. Bovendien kregen we op een gegeven moment zoveel spam binnen, dat dit onwerkbaar werd ( gemiddeld 470 per dag en dat met vaak gebrekkige wifi verbindingen!)

Graag jullie commentaar en als jullie een feed willen koppelen, graag!

Hopelijk vinden Jurriaan en Marjolijn zelfs tijd voor een eigen pagina op het log, over hen respectievelijke (onze klein) zoons.

Nu in 2008 is het plan dat we van mei tot oktober naar Marokko, de Balearen, Sardinie, Sicilie en Tunsié zeilen. Waarschijnlijk laten we in Tunis de boot achter in de `winter`stalling.

Tot nu toe hebben de volgende cruising club leden met ons meegevaren=

Saskia, Sanne en Lisa

Ellen en Hans

Jaap

Paul

Alex

Kees en Ineke

Grietje en Idzard

Welkom aan boord,laat het ons weten wanneer jullie tijd hebben!


einde reis 2008.

 

“Alegria”, overwintert van 3 oktober 2008 tot mei 2009 aan de Tiber in Fiumicino, bij Rome.

De 3e oktober hebben we de boot aan de wal gezet bij Tecnomar 1, aan de monding van de Tiber.

Het seizoen 2008 was heerlijk, vooral de Balearen zijn ons uitstekend bevallen.

We kregen dit seizoen als opstapers op bezoek het zusje van Michael; Marina en haar zoon Martijn, heel gezellig en heel zeevast gezelschap, ondanks het soms onstuimigeweer,

We waren oorspronkelijk van plan om de boot in Tunesië te laten overwinteren, maar nadat Marina en Martijn de west en zuidkust van Sardinië waren meegevaren, begin september; bleek Marjolijn en Berend Jan met de kinderen eind September in Noord-Sardinië met vakantie te gaan.

Dat was een te leuke mogelijkheid om elkaar weer te zien, zodat we direct besloten om naar het noorden te gaan, waar we elkaar ontmoetten in Santa Teresa di Gallura en een leuke dag doorbrachten met elkaar.

De rest van de dagen lagen we in de beeldschone baaien van de Maddalenas

De boot heeft het goed gedaan, we hebben weinig op de motor gevaren en veel gezeild.

Behalve het verlies van de boegschroef bij vertrek Cartagena, waren er geen bijzonderheden.

Voor de winter is de motor winterklaar gemaakt, nieuwe olie en filters, de drinkwatertank ontsmet en leeg en is er een zonnepaneel geactiveerd om de batterijen vol te houden.

De zeilen zijn eraf, de dinghy schoon.

Het onderwaterschip is schoon gespoten en bovenwater staat de romp in de was.

Voor het seizoen 2009 komt er nog een laag antifouling op en worden de onderwater anodes vernieuwd.

Verder wordt de schroefas getrokken voor inspectie en de buitenboord afsluiters gesmeerd.

Het reddingvlot moet aan de wal voor de 3 jaarlijkse inspectie.

De HF verbinding van SSB radio naar achterstag moet opnieuw worden gesoldeerd.

Ook wordt er een BBQ aan stuurboord op de achterpreekstoel geplaatst, wat inhoud dat Michael meer moet gaan vissen.

Het volgend seizoen zeilen we in juni rond Sicilië en hopen we de drukke maanden juli en augustus de rustigste plekken in de Griekse archipel aan te doen.

De winter (eind oktober-mei) 2009-2010 laten we de boot achter in Turkije en zijn we weer thuis in de Algarve op onze Quinta da Ribeira.

Kortom, beste ACC-ers, geef aan welke periode jullie meezeilen, (dan zorgen wij ervoor dat het pension zo dicht mogelijk bij een passend vliegveld ligt!) Smoesjes als: we wisten niet waar jullie zaten, worden niet meer geaccepteerd!

De boot is nu al bijna 3 jaar in onderhoud en heeft ligplaats in Yat Marina in Marmaris.

Intussen hebben we een nieuwe dinghy, nieuwe bb motor (Yamaha 5pk), nieuw hekanker, nieuwe wintertent, nieuwe buiskap en nieuwe batterijen geplaatst. Ook zijn er nu fans aan boord. Zonnepanelen geplaatst en een bimini aangeschaft.

Het komende seizoen vaart in de maand mei, Alex mee, Liesbeth blijft wat langer in Nederland en zorgt dan voor haar moeder en komt begin juni aan boord, in september komen Nel en Alex nog even mee zeilen voor het einde van het seizoen en iets daarvoor, augustus waarschijnlijk komt Marina, hopelijk met Mirthe aan boord.

Juni, Juli en begin augustus staan nog open, kortom; welkom aan boord!

Liefs en tot gauw,

Liesbeth en Michael.

 

 Posted by at 11:34 am

  2 Responses to “Zeilboot “Alegria””

  1. BesteMike en Liesbeth, op al julle mailtjes heb ik geantwoord, maar krijg steeds een foutmelding. Ik kan jullie dus niet bereiken. Wij zitten bij Yithion en zijn eind mei bij Naxos is de planning. Kan ik op deze manier met jullie communiseren? Ik heb internet aan boord, dus dat is het probleem niet. Graag zo snel mogelijk even een berichtje via mijn hotmail dat je dit bericht ontvangen hebt. Hartelijke groet, peter

  2. Hoi Micheal, ik ben bang dat ik jullie opnieuw niet kan bereiken, je geeft geen bevestiging van mijn email bericht. Wij zijn nu op Kithnos aan de noordoostkust (Loutra). Dinsdag komt een harde Zuidelijke wind en die wachten we daar af, is de enige plek om Zuiderwind probleemloos? over je heen te laten komen. Daarna verder naar Naxos, waar zijn jullie ???
    Groet peter

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)