Oct 272008
 

onweer

onweer boven de Bemparece

We zijn gezond weer terug op de Quinta da Ribeira sinds 14 oktober 2008 en zullen eens per maand een update plaatsen op de pagina Quinta Ribeira, totdat we in Mei 2009 weer gaan varen, dan wordt de post “Logbook” weer geactiveerd en bijgewerkt.

De laatste update over de boot staat op de pagina : Zeilboot “Alegria” .

Het laatste verhaaltje voor onze kleinzoons staat op de pagina “Tobias” en Tobias vertelt ook eens per maand gedurende komende winter hoe het hem vergaat in Portugal.

 Posted by at 3:10 pm
Oct 062008
 

Corsica, Bonifacio; Sardinië, Isola Maddelana en Caprera, oversteek naar Fiumicino, op de wal in de Tiber op Isola Sacra, thuisreis Rome-Rotterdam en Amsterdam- Faro.

23 september tot 14 oktober 2008.

Ons plan om naar Porto Cervo door te varen lieten we al gauw schieten. We hadden Palau en Isla Maddelena nog niet goed gezien en Isola Caprera was zo een prachtig wandeleiland, dat we besloten om daar een weatherwindow af te wachten om naar Fiumicino over te steken.

De 23e staken we over naar Palau, waar we de internetverbinding repareerden en de volgende dag op een boei gingen liggen en een prachtige wandeling langs de kust maakten. We spraken af om porchetta te gaan eten in een restaurantje aan de kust, maar in de namiddag hoorden we dat Elzelien plotseling naar het ziekenhuis moest. We regelden direct zoveel mogelijk dat Liesbeth, indien onverhoopt noodzakelijk, zo snel mogelijk naar huis zou kunnen, gelukkig lagen we niet te ver van het vliegveld van Olbia. Uiteindelijk bleek in de avond dat het Elzelien naar omstandigheden goed ging en ook waren zus Saskia en moeder Noordijk al in Groningen.

De volgende morgen besloten we na contact met het thuisfront om over te steken naar Isola Maddelena, waar we midden in de stad lagen, die we dan ook uitgebreid verkenden.

Donderdag de 25e werd Michael onderzocht in het hospitaal, alles was goed gelukkig met het been en bloed, waarna we via het 13 ft channel naar Porto Palma zeilden op Isola Caprera.

Daar bleven we liggen tot maandag de 29e en maakten prachtige wandelingen naar het natuurhistorisch museum en de volgende dag naar het huis van Garibaldi, die na zijn heldendaden hier leefde, stierf en begraven ligt.

Op de 29e staken we over naar Fiumicino, waar we bij Tecnomar een plaats hadden gereserveerd voor de winterstalling.

We hadden weinig wind dus moesten een aanzienlijk stuk motorzeilen, jammer maar helaas. Voor vertrek kregen we bericht dat het Elzelien gelukkig beter ging en uit het ziekenhuis was ontslagen.

De 30e voeren we de Tiber op en lagen om 1400 langszij bij de stalling.

We maakten schoon schip en tuigden het schip af.

De volgende dag tankten we diesel vol en zetten het schip op de wal.

Het seizoen 2008 zat erop.

We pakten de spullen en vlogen de volgende morgen van Fiumicino naar Rotterdam.

Van de 3e tot de 5e oktober bezochten we de moeder van Liesbeth in Apeldoorn, heel gezellig en er werd weer heerlijk bijgekletst.

Het was goed om weer (even) in Nederland te zijn.

De 6e verhaalden we naar Groningen, waar we Elzelien, Sigrid, Jurriaan en de kleinkinderen bezochten. Vreselijk gezellig natuurlijk.

Daar blijven we tot de 11e, waarna we naar Saskia in Amstelveen verhuizen.

Daar geven we een borrel voor de vrienden die we anders zouden missen op de 12e.

De 14e vliegen we door naar Faro en thuis, Quinta Ribeira, waar we de winter blijven en met de aannemer de garage en het zwembad verder gaan afbouwen.

 Posted by at 7:32 pm
Sep 232008
 

Cala di Volpe, Porto Pozzo, Santa Theresa di Gallura, Bonifacio (Corsica), Isla Caprera, Palau.

16-23 september 2008

Op dinsdag 16 september vertrokken we van Olbia naar Cala di Volpe, de vossenbaai.

Een prachtige heldere baai in een baai bij een groot, mooi hotelcomplex. Vanuit de bar kon je het anker op de bodem zien liggen!

We hebben een paar prachtige wandelingen langs de kust gemaakt.

’s Middags de 17e september zeilden we binnen de Maddelena eilanden langs naar Porto Pozzo, een diepe fjord aan de Noordkust van Sardinië.

De ankergrond was niet zo best, zachte modder, maar na de derde ankerpoging, voor een zandstrand, lukte het.

Marjolijn, Berend Jan en de (klein) kinderen waren intussen bij vrienden in Porto Bello de Gallure gearriveerd en omdat we de overwintering voor de boot in Rome hadden geregeld voor begin oktober en Marjolijn de 20e september zou verhuizen naar Alghero, zouden onze wegen elkaar deze week scheiden.

We spraken daarom af elkaar de volgende dag te ontmoeten in Santa Theresa.

De jongens werden verwelkomd met een roeitocht over de haven, waarna de boot grondig technisch werd geinspecteerd en (bijna) de EPIRB werd geactiveerd, zodat er nog net niet een helicopter boven ons hing.

´s Avonds werd de inspectie verlegd naar het stadje, waar we een wandelingetje maakten en heerlijk hebben gegeten.

Berend Jan legde opa het container vervoer uit terwijl Evert zich meer in de treinen verdiepte.

Laat werden opa en oma weer naar de haven gebracht.

Het was een heerlijke dag, misschien krijgen we nog een kansje volgende week om een autootje te huren en een tegenbezoek in Alghero te brengen, al ziet het weerbericht er niet echt optimistisch uit.

De volgende dag vertrokken we naar Bonifacio op Corsica.

Dat viel tegen, sinds maanden weer in zeilpak, buiig en aan de wind, maar we werden beloond:

Een prachtige baai, waar we een mooi plaatsje vonden aan de rustige noordkant van de haven en waar we het weekend bleven.

Volgens de overleveringen heeft Ullysses hier gemeerd gelegen in de Callanque de L´Arenella, waar 3 man van zijn bemanning werden opgegeten door de Leastrygonians. We gingen dan ook voorzichtig de wal op, maar de bevolking was intussen een stuk vriendelijker geworden.

De eerste dag verkenden we de citadel, de tweede dag maakten we een prachtige wandeling langs de kust naar het westen en zondag maakten we een wandeling door het mariene park Corse/Sardaigne langs de falaises.

Mooie stad, boven en een prachtig landschap.

Maandag zeilden we naar Isla Cabrera met een mooi zonnetje en prachtig aan de wind.

We ankerden in Porto Palma aan de zuidkant van het eiland en maakten met de hond een wandeling naar Stagnali, een verlaten vissersdorpje in een baaitje Noordelijker.

Liesbeth hield een rustdag een virusje had op haar een aanslag gepleegd.

In de baai waren twee zeilscholen actief, gesponsord door Alfa Romeo.

Mooie sportieve baai dus, waar we een rustige nacht hielden, tussen een paar nachtvissers.

De volgende morgen zeilden we door naar Palau, tegenover Isola Maddalena. Ons modem voor het Italiaanse internet was geblokeerd, waarschijnlijk door gebruik in Bonifacio, de roaming binnnen Europa verloopt nog niet helemaal vlekkeloos.

Maar goed, het was ook zo maar weer verholpen, we zijn weer digitaal.

De weerberichten waren matig, twee lage druk gebieden die over Sardinie kwamen. We besloten om voor de Noordenwind te verhalen naar Isola de Maddelena en daarna in Porto Cervo een window af te wachten voor de oversteek naar Fiumicino, waar we de boot aan land zetten voor de winter.

 Posted by at 1:48 pm