Sep 022014
 

Delphi, museum

Golf van Saliki, Corinthe kanaal, Golf van Corinthe, Golf van Patras, Ionian Sea.

 

Batsi (Andros), Epihdaphros, Ormos Limatri, kanaal van Corinthe, Nisos, Aklkiomidos, Ormos Isodorus, Itea, Delphi, Galaxidi, Ormos Anemokambi, Eratini, Kalithea, Nisos Trizonia, Mesalonghi, Nisos Oxio, Chersonios Dioni, Paros Kefalonia, Argostoli, Ayos Nicalao, Poros, Ayos Eufimia, Friskardho, Vathi (Itaca), Sivota, Spartakoris, Kalamos,Vlikho,Lefkas, Preveza, Cleopatra Marina  

 

Verttrokken op de 2e augustus om 1000 uur naar Epidaphros, motorzelden, bij weinig wind, maakten om 1600 uur vast en maakten een heerlijke wandeling naar het kleine theater. De volgende dag vertrokken we om 1230 uur naar Ormos Linari en maakten vast op twee boeien voor het strand met een kampeer terrein, heerlijk gezwommen en aten ’s avonds een pastaatje aan boord, waarna nog eemn mooie wandeling langs het strand.


De 4e augustus vertrokken we om 0830 uur tegen een NW 5 naar het Kanaal van Corinthe, waar we een uurtje later aankwamen en inklaarden. Om 1100 uur gingen we door het kanaal samen met 3 andere jachten, westwaarts, waren door stroom en wind tegen om 12oo buitengaats in de golf van Corinthe, zeilden door naar de Nisos Alkionidos, waar we ankerden in een paradijsje voor onszelf tussen 3 eilandjes, met daarop de resten van een verlaten klooster.

We noemden het de 4 augustus eilanden. We bleven er dan ook twee dagen, maakten wandelingen op twee van  de eilanden.

 

De 6e vertrokken we met bestemming Itea om 1000 uur, maar doordat de instrumenten niet werkten werd dat 1200 uur.

Alle NMEA contacten nagekeken en schoongemaakt, zonder resultaat jammergenoeg. Omdat we onafhankelijk een goede electronische kaart op een tablet hebben, besloten we door te varen en maakten onderweg een handlood.

Onderweg naar Itea ondervonden we een zwaar onweer met buien, waaruit veel wind. We besloten dwars uit te gaan en liepen een landlocked baaitje binnen, Ormos Isodorus, waar een nieuw piertje was gebouwd voor de vissers.

We lodden langs de pier, vonden voldoende water en meerden benedenwinds af. Net nadat het laatste trosje vast was, barstte een hevig onweer met hevige wind los, keurig op tijd!.

 

De volgende morgen vertrokken we om 1000 uur naar Itea, na wandelden met de hond en  vonden een bakker. Om 1300 uur kwamen we aan en gingen op zoek naar een marineshop die Raytheon verkocht, vonden er twee, maar geen van de electriciens had NMEA diagnostische apparatuur, jammer.

De volgende morgen gaven we de was aan de wal en vertrokken naar Delphi.

Nog steeds prachtig (de schipper was er al eens 50 (!) gekeden geweest. Toen 2e cstuurman op de Arcas, van de KNSM. Het nieuwe museum is werkelijk heel mooi met prachtige beelden geeft het een indruk van de toenmalige rijkdom. En dan te bedenken dat Nero er al 500 beelden had weg gehaald!

 

We mailden met de marina in Misalonghi of ze een Raytheon repair mijnheer konden regelen voor de NMEA signalen. Afspraak gemaakt.

 

De volgende morgen, 9 augustus, haalden we de was van de wasserij, vonden een bakker, deden nog wat boodschappen en vertrokken om 0900 uur naar Galaxidi, jammergenoeg weinig wind.

Leuke stad, meerden in de laag, met een anker voor en aten ’s avonds heerlijke mosselen. We bleven er twee dagen, ondanks de disco, maar om de mossels en het sfeertje. Vertrokken de 11e naar Ormos Anemokambi, een landlocked baai, prachtige omgeving met om de hoek een fishfarm. ’ s Avonds maakten we een wandeling naar een spikplinternieuw klooster boven op de berg, met prachtige oude schilderijen. De inwonenden konden niet geloven dat we te voet waren en lieten ons alles en de kerken zien.

 

Na een doodstille nacht, alleen in de baai, ontbijt en zwemmen , vertrokken we om 100 uur naar Eritini, waar we 1100 uur de baai in zelden, slomm plakje, we besloten door te varen naar Kalithea, aan de noordkust van de Golf van de Krenten, waar we ankerden achter een piepklein eilandje met een kerkje. We aten heerlij aan de wal, maar het was een piepklein dorpje, zonder kruidenier of bakker. Na de ochtendduik en een wandeling rond het kerkeilandje, vertrokken we om 1000 uur naar Nisos Trizonia, een leuk, Grieks toeristisch eilandje. We meerden tegen de binnenkant van de buitenpier en maakten een paar prachtige wandelingen.

We besloten nog twee dagen te blijven in verband met de weerberichten en nog een poging te wagen om de instrumenten aan de praat te krijgen., verhaalden daarom naar de binnenhaven, achter een berg met een stoffig veldje, helemaal uit de wind.

 

Vonden een verbinding van de NMEA met een draadbreuk, maakten een nieuwe verbinding, waarna de instrumenten weer werkten. De schipper was erg trots!.

 

De 18e vertrokken we naar Mesalonghion, passeerden om 1000 uur de RHion brug, de langste overspanning ter wereld, en scheiding tussen Golf van Korinthe en Golf van Patras. We kregen toestemming om via het Noord Channel te passeren. We motorzeilden tot de ingang van het kanaal van Mesalonghion, nadat de schipper een verkeerd (ondiep) kanaaltje wilde enteren, dat de admiraal kon voorkomen. We meerden af in de Marina on 1500 uur, maakten schoon schip en laadden water en de accu’s .

We kregen bericht van het zusje van Liesbeth; Saskia, dat ze graag mee wilden varen van Kefalonia naar Levkas, van 25 augustus tot 6 september; boeken!!

 

Laadden diesel en vertrokken om 12 uur, zeilden hoog aan de wind naar Nisos Oxia,   waar we een boei oppikten bij een werkhaventje van de fishfarm.

We vonden echter dat we te dicht bij een fransman lagen, dus voeren we door naar de baai van Chersonios Dioni, net Noordelijk van de monding van de grootste rivier van Griekenland.

We ankerden honderd meter van een kudde koeien die in het water stond.

’s Avonds maakten we een wandeling door de delta, bijna wadden!

IMG_3678

De volgende morgen vertrokken we na de zwempartij, ontbijt en waddenwandeling om 1100 uur naar Nisos Kefalonia, Palou. Aten in Dyonisos, waar Samyy de katten niet meer aankon en hadden toch nog een rustige nacht.

 

Vertrokken de 23e naar Argostoli, wat dichter bij het vliegveld, voor Saskia en Sanne, waar we in de marina om 1600 uur afmeerden, een ideale plek voor Sam, We waren alleen op 2 Franse boten na, met bos en onontginde velden.

Met de dinghy gingen we naar de overkant, de stad.

 

De 25e, ’s morgens om 0800 uur verhaalden we naar de boulevard, maakten schoon schip en ontvingen om 12oo uur Sas en Sanne!

Bij het inklaren bij de Coast Guard (nieuwe bemanning), zag de schipper de Nieuw Amsterdam van de HAL in de haven liggen, bij navraag bij de KW bleek kapitein vZ. Aan boord; een oude bekende van de schipper uit de tijd van de Scheepvaartinspectie.

Aan boord bleken de banden als vanouds, heel gezellig en ’s middags mochten de dames mee om het schip te bezichtigen. Leuke onverwachte dag.

 IMG_3690

Vertrokken de volgende dag onder zeil naar Ayos Nicolao, op Zakhintos, zagen zeeschipadden en zwommen desondanks.

 

Vertrokken om 0800 uur naar Porou op Kefalonia, waar we motorzeilend om 1200 voor het strand ankerden en zwommen en lunchten. Om  1600 uur gingen we de haven in en meerden langszij een oude motorboot. Wandeling en Grieks eten in Dyonisos.

 

Om 1000 uur de volgende dag vertrokken we naar Ay Eufemia, zeilden een mooi stuk en ankerden om 1500 uur in de ZW hoek van de haven, heerlijk gezwommen, recht voor het strand. De dames vertrokken naar de grot van Milisanio, die erg tegenviel. ’s Avonds aten we geankerd gezellig onder de Marokkaanse lamp aan boord.

 

De volgende morgen, na een 3 urige wandeling, van 0700 uur tot 1030 uur, vertrokken we om 1200 uur (zwemmen!) naar Friskardo, waar we zeilend, afkruisend om 1600 ankerden met twee lange lijnen, vanwege de diepgang, naar de wal.

’s Nachts werd het nog een circus door een opstekende harde ZE wind, vele boten verhaalden of gingen krabben. Ons anker lag ook iets te kort, maar we hadden gelukkig een trosje op twee buren, waarvan het anker erg goed lag.

 

Na een korte mooie wandeling vertrokken we om 1030 uur naar Vathi op Ithaca, waar we motorzeilend om 1400 uur afmeerden, zwommen, de omgeving verkenden en klusjes deden. De volgende morgen maakten we met de dinghy een tocht door de baai, dronken koffie in Vathi, laadden water en diesel en vertrokken om 1200 uur naar Ormos Sivota een charter baai aan de zuikust van Lefkas. We maakten een wandeling met Sammy, vierden happy hour aan de wal en aten een pastaatje aan boord. Rustige nacht.

 

In verband met een dreigend weerbericht vertrokken we de volgende morgen om 1000 uur naar Spartakori op Meganisis. Onderweg prachtig weer met spectaculaire uitzichten in de Stena Meganisisou.

Om 1200 uur maakten vast in de ZO hoek van de baai met twee trosjes voor en een mooringlijn achter. Zwommen wat en wandelden wat, aten ’s avonds heerlijk in het bovendorp (chora) in een piepklein restaurant.

’s Nachts ettelijke regenbuien tot de volgende morgen 1200 uur.

Omdat er meer regen en Z’ lijke harde wind was voorspeld, bleven we een dagje hangen in de baai.

Sas en Sanne lieten zich niet kennen en liepen door de regen naar Vathi, de hoofdplaats van het eiland.

 Posted by at 3:58 pm