Jun 122008
 

Nog steeds Cartagena, 4-12 juni 2008,

Op 5 juni besloten we om naar Alicante en de Balearen door te varen. Liesbeth ging naar de bakker voor vers brood en Michael maakte het schip vaarklaar.

Omdat we sinds vertrek Caleta de Velez geen werkende boegschroef meer hadden, daar was een plastic zak, visnet of ander vuil ingeraakt (dachten we) en in Cartagena de dinghy vaarklaar lag, zijn we voor vertrek gaan kijken of we de boegschroef vanuit de dinghy konden klaren.

Daarbij ontdekten we dat er geen vuil in de buis zat en na het (nogmaals) proberen van de schroef, gaf deze een vreemd hoog geluid en begon de boegschroef buis te lekken.

Gelukkig hield de bilgepomp de lekkage goed bij en hoefden we geen zeil onder de boot door te halen.

We waarschuwden de jachthaven en binnen een uur konden we kiezen uit de kraan van de jachtclub en die van de visserswerf.

Omdat de laatste over een goede werkplaats beschikte kozen we voor de vissers.

Boven water bleek dat we geen boegschroef meer hadden, en we door het gat van de aandrijfas lekten. Bij controle bleek ook de dur-aluminium fundatie van de aandrijfmotor te zijn beschadigd, maar repareerbaar. Bij rondbellen bleek schroeven en aandrijfas voorradig in Barcelona, alleen hoe die met de transportstaking in Cartagena te krijgen??

We boden aan om een autootje te huren als dit een onoverkoombaar probleem zou worden.

Ook besloten we om het schip meteen te knippen en scheren, wat we onderweg toch van plan waren als er zich een mogelijkheid zou voordoen.

Jammergenoeg verloren we het weekend en de maandag, een feestdag in de provincie Murcia. Op vrijdag werd de boot onderwater schoongemaakt, zaterdag geschilderd en nieuwe zinkstukken erop, zondag en maandag hebben we de Romeinse weg en de Punische muren beklommen.

Dinsdagmorgen was het onderdeel er, gewoon met de post. Montage en tweede verflaag.

Woensdag middag gingen we te water, proefgevaren, waarna schoon schip.

Donderdag vond Liesbeth dat de was gedaan moest worden en morgen vertrekken we dus weer naar Alicante.

Ondertussen is het hier voorzichtig begonnen te zomeren en wie weet, gaan we nu eindelijk onbezorgd en relaxed al die mooie baaien verkennen.

Want dokken lijkt toch wel erg op verhuizen en verbouwen en dat wilden we nu toch net even ontvluchten.

 Posted by at 4:44 pm

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)