Aug 032008
 

Mallorca en Menorca, van 19 juli- 3 augustus 2008

De 16e pikten we een boei op in Porto Petro. Het was erg onstuimig weer en we lagen recht voor de ingang op een binnenkomende deining, zodat we vroegen of we naar de Cala se sa Torre mochten verhalen. Daar lagen we rustig om de hoek, tussen twee strandjes, van Club Mediterranee, waar we zwemmend Tobias konden uitlaten. Slechtere plekken met storm zijn te bedenken.

´s Avonds zijn we heerlijk gaan brassen aan de wal.

De volgende dag maakten we een mooie wandeling langs de kust, om te zien hoe hard het waaide.

De 21e voeren we door langs de oostkust naar Porto Colon, waar we aan de noordkant van de haven ankerden en twee dagen het stadje onveilig maakten. Een oud vissersdorp, met weinig toerisme (behalve de zeilers dan).

De 24e voeren we door naar Cala Moto, ook bijna geen toerisme, prachtige verlaten baai met glashelder water.

Heerlijk gezwommen, nog een wandeling langs de kust gemaakt en toen doorgezeild naar de noordkust, Porto Pollensa, waar Liesbeth een boei had geregeld in het marinepark.

In Pollensa hebben we een autootje gehuurd en zijn we door de bergen aan de noordkust gereden, Lluc met het oude klooster, Soller, waar we heerlijk gegeten hebben op het dorpsplein, Puerto Soller met de spectaculaire uitzichten, Valldemosa, met het oude slot en kapel en aan het eind van de dag bij zonsondergang de noordwestpunt, Cabo Formentor. Wat een prachtig eiland en wat een heerlijk zeilgebied.

De 28e staken we over naar Menorca met een mooie doorstaande ZW wind, weer een Island Packet Express reisje.

Om 1600 uur lagen we ten anker in Cala Dagador, net zuidelijk van Ciudadela. ’s Avonds, bij het Tobias uitlaten liep Michael via een steile helling terug naar de boot, waarbij er plotseling iets knapte in het rechter bovenbeen, zweepslag, ouderdom, maar verdomd pijnlijk en (eindelijk?) rust.

De volgende dag lagen we om 1200 uur op de ferryplaats, laadden zoet water en topten de batterijen af en toen Liesbeth bij de kapper was, heeft Michael het schip maar weer eens goed ontzout. Wat is de Middellandse Zee zout, je kan het van de ramen krabben en wat krijgt de boot daarmee op zijn donder!

Ciudadela is een prachtig stadje, de oude hoofdstad van Menorca met een prachtige kerk en mooie pleinen. we zijn er twee dagen gebleven.

De 30e zeilden we langs de noordkust en ankerden in een verlaten baai met 3 vissersbootjes aan een piertje, Cala Fontanellas.Daar zagen we een meeuw die een hele kreeft aan het verorberen was.

De volgende ochtend verhaalden we naar Cala Algayerens, ook aan de noordkust, met een prachtig strandje waar we heerlijk hebben gezwommen en ´s avonds een prachtige wandeling maakten door de net gemaaide korenvelden en maisvelden. Een beetje Engeland op Menorca.

De eerste augustus zeilden we naar Bahia de Fornells, waar we heerlijk Michaels verjaardag hebben gevierd op het pleintje aan de haven van Fornells, met live music.

Intussen maken we ons toch zorgen over het pijnlijke been van Mike, het lijkt op een gescheurde spier; de 3e augustus zeilden we door naar Mahon, waar we maandag maar naar de dokter gaan.

Ook moeten we daar nog wat karweitjes doen en de boot klaar maken voor de oversteek naar Sardinie, waar op 20 augustus Marina en Martijn in Olbia aan boord komen.

 Posted by at 8:45 pm

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)