Aug 152008
 

Menorca, 3-16 augustus 2008,

Bahia de Fornells, Mahon; Cala Llonga, Club Maritimo, Mola Llevante, Cala Taulera, Cala Rata en Cala Taulera.

Op 3 augustus pikten we een boei op in Cala Longa, aan de noordkant van Isla Rei, in de enorme natuurlijke haven van Mahon.

De 4e gingen we naar het plaatselijke ziekenhuis waar een flinke scheur in de bovendijspier van Michael werd gevonden met een grote bloeduitstorting die steeds groter werd, waardoor de pijn toenam.

We kregen injecties en medicijnen mee en een enorm aantal verbandmiddelen, om dagelijks in verse alcoholcompressen te kunnen voorzien alsmede rust en krukken. Ook moesten we steeds voor controle naar het ziekenhuis, waardoor de combinatie krukken/boei/dinghy erg pijnlijk en niet bevordelijk voor een spoedig herstel bleek.

Gelukkig konden we een plaatsje aan de kade krijgen bij de Club Maritimo, waarvandaan het een klein hopje met de taxi naar het ziekenhuis was.

De injecties hielpen goed, na drie dagen konden de krukken aan de kant.

Op maandag 11 augustus werden de laatste doktershandelingen verricht en mocht Michael weer voorzichtig lopen.

We verhaalden we naar Cala Taulera, aan de noordoostkant van de haven, met mooie strandjes en onder de muren van het buitenfort.

De weerberichten waren echter slecht, een flinke mistral en NW 7 met een voorspelling voor 8/9 op 15 augustus.

We besloten daarom naar binnen te verhalen en pikten een boei op recht tegenover de stad, in Cala Rata.

Liesbeths verjaardag vieren we dus in Mahon, waarna we afhankelijk van de zeegang, op zondag of maandag zullen oversteken naar Alghero aan de westkust van Sardinie, waar zus Marina en neef Martijn aan boord zullen komen.

Ondanks de drukte van het hoogseizoen (en de pech van de afgelopen weken) hebben we genoten van de Balearen. We hebben steeds rustige baaitjes kunnen vinden in prachtige natuur, altijd kunnen zeilen en overal leuke plaatsjes ontdekt en vriendelijke mensen ontmoet.

Al zijn de laatste dagen erg saai, been omhoog en rust;

De Balearen zijn een heerlijk zeilgebied!

 Posted by at 7:32 pm

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)