Sep 232008
 

Cala di Volpe, Porto Pozzo, Santa Theresa di Gallura, Bonifacio (Corsica), Isla Caprera, Palau.

16-23 september 2008

Op dinsdag 16 september vertrokken we van Olbia naar Cala di Volpe, de vossenbaai.

Een prachtige heldere baai in een baai bij een groot, mooi hotelcomplex. Vanuit de bar kon je het anker op de bodem zien liggen!

We hebben een paar prachtige wandelingen langs de kust gemaakt.

’s Middags de 17e september zeilden we binnen de Maddelena eilanden langs naar Porto Pozzo, een diepe fjord aan de Noordkust van Sardinië.

De ankergrond was niet zo best, zachte modder, maar na de derde ankerpoging, voor een zandstrand, lukte het.

Marjolijn, Berend Jan en de (klein) kinderen waren intussen bij vrienden in Porto Bello de Gallure gearriveerd en omdat we de overwintering voor de boot in Rome hadden geregeld voor begin oktober en Marjolijn de 20e september zou verhuizen naar Alghero, zouden onze wegen elkaar deze week scheiden.

We spraken daarom af elkaar de volgende dag te ontmoeten in Santa Theresa.

De jongens werden verwelkomd met een roeitocht over de haven, waarna de boot grondig technisch werd geinspecteerd en (bijna) de EPIRB werd geactiveerd, zodat er nog net niet een helicopter boven ons hing.

´s Avonds werd de inspectie verlegd naar het stadje, waar we een wandelingetje maakten en heerlijk hebben gegeten.

Berend Jan legde opa het container vervoer uit terwijl Evert zich meer in de treinen verdiepte.

Laat werden opa en oma weer naar de haven gebracht.

Het was een heerlijke dag, misschien krijgen we nog een kansje volgende week om een autootje te huren en een tegenbezoek in Alghero te brengen, al ziet het weerbericht er niet echt optimistisch uit.

De volgende dag vertrokken we naar Bonifacio op Corsica.

Dat viel tegen, sinds maanden weer in zeilpak, buiig en aan de wind, maar we werden beloond:

Een prachtige baai, waar we een mooi plaatsje vonden aan de rustige noordkant van de haven en waar we het weekend bleven.

Volgens de overleveringen heeft Ullysses hier gemeerd gelegen in de Callanque de L´Arenella, waar 3 man van zijn bemanning werden opgegeten door de Leastrygonians. We gingen dan ook voorzichtig de wal op, maar de bevolking was intussen een stuk vriendelijker geworden.

De eerste dag verkenden we de citadel, de tweede dag maakten we een prachtige wandeling langs de kust naar het westen en zondag maakten we een wandeling door het mariene park Corse/Sardaigne langs de falaises.

Mooie stad, boven en een prachtig landschap.

Maandag zeilden we naar Isla Cabrera met een mooi zonnetje en prachtig aan de wind.

We ankerden in Porto Palma aan de zuidkant van het eiland en maakten met de hond een wandeling naar Stagnali, een verlaten vissersdorpje in een baaitje Noordelijker.

Liesbeth hield een rustdag een virusje had op haar een aanslag gepleegd.

In de baai waren twee zeilscholen actief, gesponsord door Alfa Romeo.

Mooie sportieve baai dus, waar we een rustige nacht hielden, tussen een paar nachtvissers.

De volgende morgen zeilden we door naar Palau, tegenover Isola Maddalena. Ons modem voor het Italiaanse internet was geblokeerd, waarschijnlijk door gebruik in Bonifacio, de roaming binnnen Europa verloopt nog niet helemaal vlekkeloos.

Maar goed, het was ook zo maar weer verholpen, we zijn weer digitaal.

De weerberichten waren matig, twee lage druk gebieden die over Sardinie kwamen. We besloten om voor de Noordenwind te verhalen naar Isola de Maddelena en daarna in Porto Cervo een window af te wachten voor de oversteek naar Fiumicino, waar we de boot aan land zetten voor de winter.

 Posted by at 1:48 pm

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)