Oct 062008
 

Corsica, Bonifacio; Sardiniƫ, Isola Maddelana en Caprera, oversteek naar Fiumicino, op de wal in de Tiber op Isola Sacra, thuisreis Rome-Rotterdam en Amsterdam- Faro.

23 september tot 14 oktober 2008.

Ons plan om naar Porto Cervo door te varen lieten we al gauw schieten. We hadden Palau en Isla Maddelena nog niet goed gezien en Isola Caprera was zo een prachtig wandeleiland, dat we besloten om daar een weatherwindow af te wachten om naar Fiumicino over te steken.

De 23e staken we over naar Palau, waar we de internetverbinding repareerden en de volgende dag op een boei gingen liggen en een prachtige wandeling langs de kust maakten. We spraken af om porchetta te gaan eten in een restaurantje aan de kust, maar in de namiddag hoorden we dat Elzelien plotseling naar het ziekenhuis moest. We regelden direct zoveel mogelijk dat Liesbeth, indien onverhoopt noodzakelijk, zo snel mogelijk naar huis zou kunnen, gelukkig lagen we niet te ver van het vliegveld van Olbia. Uiteindelijk bleek in de avond dat het Elzelien naar omstandigheden goed ging en ook waren zus Saskia en moeder Noordijk al in Groningen.

De volgende morgen besloten we na contact met het thuisfront om over te steken naar Isola Maddelena, waar we midden in de stad lagen, die we dan ook uitgebreid verkenden.

Donderdag de 25e werd Michael onderzocht in het hospitaal, alles was goed gelukkig met het been en bloed, waarna we via het 13 ft channel naar Porto Palma zeilden op Isola Caprera.

Daar bleven we liggen tot maandag de 29e en maakten prachtige wandelingen naar het natuurhistorisch museum en de volgende dag naar het huis van Garibaldi, die na zijn heldendaden hier leefde, stierf en begraven ligt.

Op de 29e staken we over naar Fiumicino, waar we bij Tecnomar een plaats hadden gereserveerd voor de winterstalling.

We hadden weinig wind dus moesten een aanzienlijk stuk motorzeilen, jammer maar helaas. Voor vertrek kregen we bericht dat het Elzelien gelukkig beter ging en uit het ziekenhuis was ontslagen.

De 30e voeren we de Tiber op en lagen om 1400 langszij bij de stalling.

We maakten schoon schip en tuigden het schip af.

De volgende dag tankten we diesel vol en zetten het schip op de wal.

Het seizoen 2008 zat erop.

We pakten de spullen en vlogen de volgende morgen van Fiumicino naar Rotterdam.

Van de 3e tot de 5e oktober bezochten we de moeder van Liesbeth in Apeldoorn, heel gezellig en er werd weer heerlijk bijgekletst.

Het was goed om weer (even) in Nederland te zijn.

De 6e verhaalden we naar Groningen, waar we Elzelien, Sigrid, Jurriaan en de kleinkinderen bezochten. Vreselijk gezellig natuurlijk.

Daar blijven we tot de 11e, waarna we naar Saskia in Amstelveen verhuizen.

Daar geven we een borrel voor de vrienden die we anders zouden missen op de 12e.

De 14e vliegen we door naar Faro en thuis, Quinta Ribeira, waar we de winter blijven en met de aannemer de garage en het zwembad verder gaan afbouwen.

 Posted by at 7:32 pm

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)